Stichtingsbestuur

Bob C.L. Martens – voorzitter

Schermafbeelding 2016-11-08 om 19.00.12

Mijn betrokkenheid bij de stichting komt voort uit een sterke verbinding met de doelen die de stichting zich stelt.  In het bijzonder voel ik mij verbonden met het project  “Muzisch Actief Plus“ omdat ik hier de vreugde van de deelnemers zag tijdens het werken met muzische middelen.

Ik studeerde slagwerk en orkestdirectie en was van 1973 tot 2012 werkzaam als hoofdvakleraar slagwerk aan de MPA te Alkmaar dat vervolgens Conservatorium Alkmaar werd. Daarnaast ben ik vele jaren voorzitter van de medezeggenschapsraad geweest. Sinds maart 2012 ben ik gepensioneerd musicus. Ook ben ik voorzitter van de Stichting Muziekenz.org. die zich ten doel stelt de therapeutische waarde van muziek voor de mens te promoten en de toepassing hiervan te bevorderen. Muziek is naar mijn mening zeer belangrijk, altijd ergens aanwezig, op de voorgrond of juist op de achtergrond. Muziek beleven/ervaren, actief of passief houdt de geest scherp en geeft je altijd een gevoel van welbehagen. Dit was mede de reden om samen met een oud collega MPA21, Jan van Wijk,(het digitale conservatorium) op te richten. Het opleiden van nieuw muzikaal kader is volgens mij heel belangrijk.”

 

Walter Roozendaal – secretaris

Walter Website

” Ik voel mij betrokken bij het werk van de Stichting Muzisch Spoor omdat het een volgende stap is in de toepassing van mijn vak met ouderen o.a. door afgestudeerden die ik zelf mee heb mogen opleiden, onder de begeleiding van mijn naaste collega aan het Conservatorium van Amsterdam. De combinatie van werken met verschillende groepen ouderen  èn wetenschappelijk onderzoek vind ik belangrijke stappen in de ontwikkeling van werk voor de groeiende groep ouderen in onze samenleving. ”

Walter Roozendaal was als docent werelddans en regisseur/dramadocent 33 jaar docent Muziek, Spel&Beweging, regisseur van Educatief Muziektheater en begeleider van stages Community Art aan de Opleiding Docent Muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Aan de afdeling klassiek geeft hij modules Podiumpresentatie, en hij regisseerde mini-schoolconcerten van studenten voor het Concertgebouw. Aan het conservatorium in Haarlem was hij docent Ondernemen.

Daarnaast was hij dertig jaar onderwijsbegeleider/consulent theater, schoolde hij amateurregisseurs van jeugdmusucialverenigingen, en begeleidde hij de podiumpresentatie van honderden koren en dirigenten. Hij was hij hoofddocent aan de Kaderopleiding Werelddans, en docent aan de Pabo en de post-HBO opleiding Vakspecialist Drama.  Hij is docent aan de Vertelacademie, en bestuurslid van de Stichting Vertellen, de landelijke netwerorganisatie voor vertellers. Ook is hij adviseur bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Walter is auteur van het (inmiddels verouderde) didaktiekboek ‘Volksdansen, een uitingsvorm’, en nieuwe boeken als het ‘Handboek Podiumpresentatie’ en de syllabus ‘De Productie van Jeugdmuziektehater’. Hij is mederedacteur van de Wikipedia voor vertellers.

Als solo-acteur treedt hij, samen met zijn accordeon, onder de naam Muze Muzette op als verhalenverteller, o.a. bij Impresariaat uit De Kunst. Zijn  website: www.muzemuzette.com

 

Berthel ter Steege – penningmeester

Betrokkenheid bij Stichting Muzikaal Spoor

“De stichting heeft mijn belangstelling, omdat ik het interessant vind me bezig te houden met de overdracht van mens tot mens.

Dat kan overdracht van kennis zijn, waarmee ik vanuit mijn bedrijf bezig ben.

Het kan ook overdracht van beweging zijn, zoals ik die meemaak vanuit de stichting.

Het is fascinerend om te zien hoe de overdracht van beweging in combinatie met muziek een zeer positief effect heeft op senioren. Voor hen klinken de activiteiten van de stichting letterlijk als muziek in de oren!

Ik ben harte bereid om dit initiatief te ondersteunen en ik heb daarom zitting genomen in het bestuur.”

Loopbaan

Co-author IATA SMART Course (2012-2013)

Consultant IATA (2011-present)

Instructor IATA (1995-present)

Directeur Transferama, opleidingsinstituut met cursussen voor de reiswereld (2001-heden)

Docent Reizen ROC Leiden, The Netherlands (26-02-1990 tot 31-08-2013)

Docent aardrijkskunde aan diverse middelbare scholen in Haarlem (01-01-1978 tot 26-02-1990)

Studie

-Sociale geografie – V.U. Amsterdam/ Doctoraalexamen 06-03-1979

-Diploma Docent Spaans tweede graad (1999)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *